Korkkiruuvin 4 kesäboolia – Toto

4 x kesän paras booli

Raikas booli kruunaa kaikki kesäriennot, oli kyseessä sitten suurempi fiesta tai intiimimpi piknik – sisällä tai ulkona.

Jokainen booli tarvitsee tuekseen hyvän ja huokeahintaisen pohjan, jonka eteläafrikkalainen Pearly Bay -valkoviini tarjoaa. Nostalgiaa ja tunteita herättävä mutkaton viiniklassikko toimii monenlaisissa boolikomboissa.

Tässä neljä virkistävää booliohjetta kesään keleistä riippumatta sekä kätevä boolintekijän muistilista!

 

Afrikan tähti – taivaallista tuoreutta

Pidä ainekset yksinkertaisina ja panosta koristeluun. Boolin tuore minttu valloittaa eritysesti aurinkoisina hellepäivinä.

Korkkiruuvin 4 kesäboolia – Afrikan tähti

Ainekset
• 2 pulloa Pearly Bay -valkoviiniä
• 1,5 litraa sitruunalimua tai Spritea
• Nippu tuoretta minttua
• Karambola-hedelmää
• Jäämurskaa

Valmistus
Sekoita viini ja limu boolimaljassa juuri ennen tarjoilua, jotta limun hiilihapot säilyvät tuoreina. Koristele mintunlehdillä ja karambola-siivuilla ja lisää jäämurska. NAUTI!

 

Mombasa – Eksoottista kirpeyttä

Ihastuta juhlaväkeä näyttävän vihreällä boolilla, jolle banaaniliköörin ja greippimehun yhdistelmä antaa miellyttävän kirpeyden.

Korkkiruuvin 4 kesäboolia – Mombasa

Ainekset
• 2 pulloa Pearly Bay -valkoviiniä
• 4 dl Pisang Ambon -likööriä
• 1 litra greippimehua
• jäitä
• Lisää vissyä makusi mukaan, jos haluat boolista kevyemmän.

Valmistus
Kaada viini, likööri ja mehu boolimaljaan. Voit lisätä mukaan myös kivennäisvettä, jos haluat boolista kevyemmän. Lisää jäät booliin juuri ennen tarjoilua. NAUTI!

 

Toto – sitruksista hedelmäisyytta

Toto on raikas kesäbooli, jonka hedelmäinen maku miellyttää monia. Parhaimmillaan uima-altaan reunalla nautittuna, aurinkovoiteen tuoksun leijaillessa ympärillä… mutta toimii erinomaisesti myös Suomen kesässä.

Korkkiruuvin 4 kesäboolia – Toto

Ainekset
• 2 pulloa Pearly Bay -valkoviiniä
• 0,2 l sitruslikööriä (esim. Triple Sec)
• 0,2 l limemehua
• 1 l appelsiinimehua
• jäitä
• appelsiini- ja limelohkoja koristeluun

Valmistus
Kaada viini, likööri ja mehut boolimaljaan. Pilko appelsiinit ja limet ohuiksi lohkoiksi ja asettele ne haluamallasi tavalla boolin koristeeksi. Lisää jäät juuri ennen tarjoilua. NAUTI!

 

Serengeti – pehmeää raikkautta

Yksinkertainen booli sivistyneeseen makuun! Ginger ale antaa Serengetille pehmeän, hieman karamellimaisen maun, jota vihreä omena täydentää raikkaasti. Kurkkuviipaleilla saat juomaan lisäraikkautta.

Korkkiruuvin 4 kesäboolia – Serengeti

Ainekset
• 2 pulloa Pearly Bay -valkoviiniä
• 1 l Ginger Alea
• jäitä
• vihreää omenaa ja kurkkua koristeluun

Valmistus
Sekoita viini ja Ginger Ale boolimaljassa tai -kannussa. Viipaloi vihreä omena ja kurkku. Koristele booli ja lisää jäät juuri ennen tarjoilua.

Boolintekijän muistilista

  • Laske etukäteen, paljonko vieraita on tulossa ja kuinka paljon boolia tarvitaan. Tarvittava määrä voi olla yllättävän suuri! Varaa myös boolimaljat tai -astiat valmiiksi.
  • Oletuksena on, että jokainen vieras juo ainakin muutaman lasin boolia. Näin ollen boolia kannattaa varata noin 3-5 dl yhtä vierasta kohden.
  • Hanki booliainekset ajoissa ja laita ne viilenemään hyvissä ajoin ennen boolin tekoa.
  • Tee pienten jääpalojen sijaan yksi suuri jääpala. Suuri jääpala sulaa hitaammin, eikä booli tällöin vesity. Suuren jääpalan saat täyttämällä esimerkiksi tyhjän maitotölkin vedellä ja pakastamalla sen.
  • Muista tarjota myös alkoholiton vaihtoehto! Hyvän alkoholittoman boolin saa yhdistämällä esimerkiksi limua/kivennäisvettä ja mehua ja sekä tuoreita hedelmiä koristeluun.

 

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi