Naudan entrecotea & vaahdotettua valkosipulivoita

Grilliin laadukasta naudan entrecotea, lisukkeeksi kauden kasviksia sekä pöytään pullo tuhtia punaviiniä. Täydellisen illanvieton resepti!

Ole oman elämäsi masterchef ja kokeile kotkalaisen ravintola Vaustin keittiömestari Vesa Sjöblomin kehittämää reseptiä, jolla ihastutat vieraat. Grilliherkkujen kylkeen suosittelemme eteläafrikkalaisen KWV-viinitalon Petit Verdot -punaviiniä.

Korkkiruuvi_Vausti_naudan entrecote_1200x800

Naudan entrecotea & vaahdotettua valkosipulivoita

Ohje on noin 4 ruokailijalle, nälän asteesta riippuen.

Ainekset

  • n. 800 g kotimaista naudan entrecotea
  • 100 g voita
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 1 pieni uuden sadon keräkaali
  • 1 appelsiini
  • seesamiöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • parmesanjuustoa

Valmistus

1 Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen grillaamista. Nosta samalla voi pehmenemään.
2 Vaahdota pehmeä voi sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi ja mausta valkosipulilla ja suolalla oman makusi mukaan. Tuore chili tai punainen paprika sopivat myös hyvin maustevoin joukkoon. Siirrä vaahtomainen voi sivuun odottamaan tarjoilua.
3 Leikkaa varhaiskaali lohkoiksi, jätä kanta paikoilleen.
4 Sivele kaalilohkoihin seesamiöljyä ja ripottele hieman suolaa pintaan.
5 Kuori vihreät parsat ja muista napsaista puinen kanta pois. Voit kääriä parsat myös pekoniin.
6 Mausta entrecote-pihvit juuri ennen grillaamista suolalla ja mustapippurilla.
7 Grillaa pihvejä sekä vihanneksia grillissä noin 2-3 minuuttia molemmilta puolilta.
8 Kääri liha folioon hetkeksi vetäytymään ennen nauttimista.

Kaalin makua voit voimistaa sivelemällä vielä uuden kerroksen seesamiöljyä grillipinnoille ennen ruokailua. Tarjoillessa voit vuolla kaalin ja parsojen päälle lastuja parmesanjuustosta.

Raikkautta ja hapokkuutta annokseen tuo tuore appelsiini kuorettomina viipaleina.

 

Viinisuositus: KWV Classic Collection Petit Verdot 2015

Korkkiruuvi Naudan entrecote Vausti KWV Petit Verdot

Tumma, täyteläinen ja vivahteikas eteläafrikkalainen punaviini täydentää liharuokia täydellisesti. Viinissä maistuu miellyttävästi kirsikka ja karpalo, ja se istuu myös kesän ruokapöytään mainiosti. KWV:n Petit Verdot on loistavan hinta-laatusuhteen punaviini, joka maistuu monelle.

 

Mikä on Ravintola Vausti?

Ravintola Vaustin keittiömestari Vesa Sjöblom
Ravintola Vaustin keittiömestari Vesa Sjöblom

Jotakin kotoa ja jotakin maailmalta, tämä kiteyttää kotkalaisen Vaustin keittiön tyylin.

Vausti on mukana trendien aallonharjalla ja tuo tuulahduksia maailmalta nautittavaksi niin ruoissa kuin juomissakin. Maailman maut on sovellettu Kotkan satamakaupungin henkeen sopiviksi, vaustikkaiksi herkuiksi.

Runsaasti Arvid Nordquistin viinejä sisältävä viinivalikoima on valikoitu täydentämään ruokien makumaailmaa.

Vaustilaisille on tärkeää käyttää mahdollisuuksien ja saatavuuden mukaan pientuottajien paikallisia ja kotimaisia raaka-aineita.

Rakkaudella valittuja, lämmöllä valmistettuja ja sydämellä palveltuja nautintoja – tätä on Vausti.

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi