Modernit jouluruoat: pähkinäinen possunkylki ja granaattiomena-rosolli

Kaipaatko jotain modernia ja mausteista joulupöytään? Eteläafrikkalaisen viinitalon KWV:n keittiömestari Mynhardt Joubert kokosi kolme upeaa reseptiä, jotka uudistavat suomalaista joulupöytää. Eteläafrikkalainen KWV valmistaa tyylikkäitä uuden maailman viinejä, jotka sopivat seurustelun lisäksi niin perinteiseen kuin modernimpaan juhlapöytään.

 

Pähkinäinen possunkylki

Pähkinäistä possunkylkeä

(6 annosta)

2 kg porsaan kylkeä
1,5 dl fariinisokeria
0,4 dl hienoa merisuolaa
1 rkl jauhettua kanelia
1 rkl mustapippuria rouhittuna
0,5 rkl kardemummaa
1 tl neilikoita
foliota
pinnalle 50 g pekaanipähkinää rouhittuna

Hiero kaikki mausteet porsaan kylkeen ja kääri tuorekelmuun tiiviisti.
Nosta maustumaan jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mutta mielummin yön yli.
Ota liha pois jääkaapista ja anna lämmetä huoneenlämmössä 2 tunnin ajan.
Poista kelmu, pyyhi enimmät mausteet pinnalta ja paahda kuumalla pannulla kaunis väri lihan pintaan.
Nosta liha uunivuokaan ja kypsennä 150c uunissa 30 minuutin ajan. Peitä tämän jälkeen vuoka foliolla ja jatka kypsentämistä 120c uunissa 2,5-3 tunnin ajan.
Anna lihan jäähtyä rauhassa ja leikkaa siitä ohuita viipaleita.

Halutessasi voit vielä paistaa rapean pinnan viipaleille kuumalla pannulla tai tarjoilla viipaleet sellaisenaan.
Ripottele pinnalle vielä rouhittua pekaanipähkinää, hienonnettua lehtipersiljaa tai korianteria.

Viinisuositus: KWV Cabernet (9,99 €)KWV Cabernet

Täyteläinen, notkea ja elegantti punaviini sopii mausteisen possun kylkeen. Viinin maussa on herkullista mustaherukkaa ja paahteisuutta.

Katso tuote Alkossa

 

 

 

 

 

Lämmin granaattiomena-rosolli

Lämmin granaattiomena-rosolli

(6 annosta)

1 granaattiomena
1 pieni salottisipuli
2 omenaa
1 päärynä
50 g saksanpähkinöitä
2 rkl rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
100 g tuoreita pinaatin lehtiä

Halkaise granaattiomena puoliksi ja irroita sen siemenet kulhoon. Purista hieman hedelmän omaa mehua siementen päälle ja jätä ne huoneenlämpöön.
Hienonna sipuli pieniksi paloiksi ja kuullota miedolla lämmöllä öljyssä.
Leikkaa kuullottamisen aikana omena sekä päärynä pieniksi paloiksi ja lisää ne pannulle.
Mausta suolalla sekä pippurilla ja lisää lopuksi granaattiomenan siemenet. Sekoita jotta saat kauniiin värin kaikkiin aineksiin.
Kaada rosolli tarjoiluastiaan ja koristele saksanpähkinöillä sekä pinaatin lehdillä.
Tarjoile rapean possun kanssa.

KWV ShirazViinisuositus: KWV Shiraz (9,99 €)

KWV Shiraz on täyteläinen, tanniininen ja lämmin punaviini, jonka tumma kirsikkaisuus ja karpaloisuus sopii jouluun kuin manteli puuroon.

Katso tuote Alkossa

 

 

 

 

siikaSiikaa ”kokonda”

(4 annosta)

600 g nahatonta ja ruodotonta siikafileetä
3 limeä
1 tl suolaa
0,7 dl kookoskermaa
0,25 dl majoneesia
1 tl ruokosokeria
0,5 dl korianteria
0,5 dl ruohosipulia
1 tl punaista chiliä hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi
mustapippuria

Purista limeistä mehut kulhoon ja lisää joukkoon sokeri sekä suola. Sekoita kunnes mausteet ovat sulaneet mehuun.
Leikkaa siikafilee pieniksi kuutioiksi ja lisää palat limemehun joukkoon marinoitumaan.
Lisää mukaan kookoskerma, majoneesi, yrtit, chili, valkosipuli sekä mustapippuria.
Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan ja lusikoi annos esimerkiksi sydänsalaatin päälle tai tarjoiluastiaan. Koristele tuoreilla yrteillä ja nauti viileän valkoviinin kanssa.

Viinisuositus: KWV Moscato (9,80 €)KWV Moscato

Siian fidziläisiä makuja täydentää täydellisesti kukkainen ja aromaattinen KWV Moscato.

Katso tuote Alkossa

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi