Piparjuurikuhaa nyytissä

Kotkalaisen ravintola Vaustin keittiömestari Vesa Sjöblom antaa kesän herkulliset ruokavinkit eteläafrikkalaisen KWV-viinitalon Grenache Blanc -valkoviinille.

Ohje on noin 4 ruokailijalle, nälän asteesta riippuen.

Piparjuurikuhaa nyytissä

Ainekset

n. 600 g tuoretta kuhafileetä (tai muuta vaaleaa kalaa)
2 dl kuohukermaa
2 tl raastettua tuoretta piparjuurta tai piparjuuritahnaa
1 keskikokoinen keltasipuli tai kolme kesäsipulia varsineen
1 tuore fenkoli
3 kynttä valkosipulia
suolaa
mustapippuria rouheena
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl kotimaista hunajaa
40 x 40 cm pala foliota
20 x 20 cm pala leivinpaperia

Halutessasi voit fileoida kuhafileet ruodottomiksi tai voit jättää nahan paikalleen.

Valmistus:

1. Leikkaa fileistä ruodot pois y-leikkauksella.
2. Viipaloi fenkoli, sipuli ja valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi.
3. Sekoita pienessä kulhossa kerma, piparjuuri, hunaja, etikka sekä mausteet.
4. Aseta leivinpaperipala folion päälle, näin estät ruoan tarttumisen folioon kypsennyksen aikana.
5. Lado leivinpaperin päälle ensin kalapalat, sen jälkeen viipaloidut vihannekset ja nosta folionyytin reunoja ylöspäin.
6. Kaada kalojen ja vihannesten päälle piparjuurikerma ja sulje nyytti tiiviiksi.
7. Laita nyytti grilliin keskilämmölle noin 15 -20 minuutiksi.

Nosta lautasille muutamia keitettyjä, tillihunnutettuja varhaisperunoita, raikasta tomaatti-sipulisalaattia tai hölskykurkkuja ja avaa folionyytti viereen. Kala kannattaa nauttia suoraan kääreestä.

 

Viinisuositus: KWV Grenache Blanc (9,80 €)

Kuiva valkoviini istuu loistavasti kesän ruokapöytään vaaleiden kalojen seuralaiseksi. Viinissä on kesäistä hedelmäisyyttä: maussa erottuvat omena ja persikka. Kokeile viiniä myös sushin kanssa tai sellaisenaan seurusteluviiniksi.

 

Ravintola Vausti

Jotakin kotoa ja jotakin maailmalta, tämä kiteyttää kotkalaisen Vaustin keittiön tyylin.

Ravintola Vaustin keittiömestari Vesa Sjöblom
Ravintola Vaustin keittiömestari Vesa Sjöblom

Vausti on mukana trendien aallonharjalla ja tuo tuulahduksia maailmalta nautittavaksi niin ruoissa kuin juomissakin. Maailman maut on sovellettu Kotkan satamakaupungin henkeen sopiviksi, vaustikkaiksi herkuiksi.

Vaustilaisille on tärkeää käyttää mahdollisuuksien ja saatavuuden mukaan pientuottajien paikallisia ja kotimaisia raaka-aineita.

Rakkaudella valittuja, lämmöllä valmistettuja ja sydämellä palveltuja nautintoja – tätä on Vausti.

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi